Metafizika nespečnosti drugi del

Zdravje in Lepota

Nespečnost je kronično primanjkovanje spanca. Ali pa samo kvaliteta v spancu. Študije so pokazale, da je vsako pomanjkanje spanca ali celotna nespečnost psihološkega pomena in ozadja. Seveda je tudi nespečnost tista, ki nam povzroča nemirnost v življenju. Poskušate ostati budi, da bi rešili vse težave v svojem življenju a zavedati se morate, da to ni v vaših rokah. Kadar boste razumeli, da vam spanje povzroča udobje in mirnost takrat boste lahko začeli normalno spati.

Ljudje, ki imajo težave z nespečnostjo imajo tudi po navadi zelo občutljivo dušo. Velikokrat se zgodi, da so le tile ljudje veliki zagovorniki pravic za živeli ali planeta. Seveda želijo, da bi jih ljudje videli in da bi bili pozorni do njih. Veliko od njih se zateče k alkoholu ali drugim drogam.

Nespečnost je povezana s občutki strahu ali občutkom krivde in seveda ne nazadnje, da ne zaupamo toku življenja. Veliko ljudi, ki trpijo z nespečnostjo so po navadi zaprti vase in ne želijo velikega stika z  zunanjim svetom. Veliko se morajo ukvarjati sami s seboj. Zato imajo vedno polne roke. Želijo si stika z ljudmi pa ne vedo kako bi si ga pridobili.

Če ne dobimo dovolj energije od spanca nam ta ne bo pomagala pri ničemer drugem kot pri prebavi same hrane. Telo, ki je utrujeno se ne more ukvarjati z večimi stvarmi hkrati. Prav tako se bo sprožal tudi hormon stresa in ta nas bo povedel v izbruhe jeze in druge stvari. Kalcij je esencialnega pomena za žice, prav tako magnezij. Če bomo uživali veliko alkohola bo to pomenilo, da bomo imeli pomanjkanje magnezija, kar pa ne bo dobro vplivalo na nas in ponovno bomo krožili ta krog nespečnosti in nezadovoljstva ne bomo vedeli kdaj moramo in kje moramo prekiniti ta krog. Prav tako če bomo uživali preveč mele moke in sladkorja nam bo to povečalo kortizol ta pa nam ne bo dovolil spati. Dejansko nas tablete , ki bi nas naj pomirile ravno počno obratno ker nas naredijo odvisne in zaspimo a se zbudimo nervozni in nimamo volje do življenja.

Zraven alkohola, cigaret in drugih drog so tablete tiste, ki so najbolj škodljive za naše zdravje. Kadar se nam povečuje kortizol nas ta lahko privede tudi do drugih škodljivih boleznih ali nepravilnostih. Kot so debelost, depresija, srčne bolezni, utrujenost, težave s ščitnico, prebavne motnje, težave s kostmi,…

Prav tako je nespečnost povezana tudi z našimi možgani. Kar pa je povezano z našim dihanjem, slabo cirkulacijo, težave z mehurjem, omotica, utrujenost, nervoza, slabi pritisk, povečanje bitje srca,…

Zato je zelo pomembno, da si vzamemo dovolj časa za naš spanec, da se naše telo obnovi in postane močnejše. Dlje časa bomo brez spanca slabše bo za nas.