Funkcionalnosti spletne trgovine Magento

spletna-trgovinaMagento je platforma za spletne trgovine po meri, ki poganja preko 30 odstotkov vseh spletnih trgovin na svetu. Je kot nalašč za vse tiste, katerih spletna trgovina je zahtevna in ponuja ogromno število artiklov. Kakšne pa pravzaprav njene funkcionalnosti in zakaj se vam splača investirati v njo, bomo na kratko predstavili v nadaljevanju.

Kot najpomembnejša prednosti Magento trgovine je vpogled v poslovanje trgovine. Nudi vam popoln vpogled v obnašanje kupcev na vaši spletni trgovini. Tako boste vedno na tekočem kako poteka poslovanje vaše trgovine. S tem se boste lažje prilagodili povpraševanju z vašo ponudbo. Ker je omogočena tudi povezava z Google Analytics orodjem, vam nudi izvrsten pregled nad različnimi kategorijami vaših obiskovalcev. Obveščeni boste tudi o najbolj ogledanih artiklih, o najbolj prodajanih artiklih, o zapuščenih artiklih v košaricah, o iskanjih, o novih mnenjih, zneskih naročil, reklamacijah, o najboljših kupcih in še in še.

Magento trgovina bo tudi veliko bolj prijaznejša do kupcev. Prikaz artiklov bo tako veliko bolj fleksibilen. Prikazana bo galerija slik artikla z možnostjo povečave, mnenja uporabnikov o artiklu, izbira dodatnih možnosti artikla, podatek o zalogi, sorodni povezani produkti, itd. Vse to bo pripomoglo k boljši izkušnji kupca, kar bo povečalo možnosti za nadaljnji nakup in s tem tudi povečanje prodaje.

Zelo uporabno je tudi, da ima vaša spletna stran v primeru, če vaša spletna trgovina ponuja ogromno produktov,  tudi možnost filtriranja artiklov. Tako bo njihov nakup enostavnejši in hitrejši. Na voljo je tudi možnost zadnje ogledanih artiklov in primerjava med njimi. Ker nam mnenje drugih ljudi veliko pomeni, je zelo uporabno tudi, da nudite možnost komentiranja, kjer lahko kupci delujo mnenja o posameznih artiklih.

Poleg tega je platforma osnovana tudi na tem, da je prijazna spletni optimizaciji. Tako podpira različne razširitve iz tega področja, s katerimi boste lahko prišli do višjih pozicij na različnih iskalnikih.