Strastno križarjenje po Aljaski med Eskimi

Eskimi so od nekdaj bili na vidiku očeh evropskih antropologov. Ne samo zaradi svoje zmogljivosti preživetja in ločitve večjih dimenzij bele barve pač pa tudi za zahodno mišljenje dokaj odprte kulture. Pri križarjenju po Aljaski se bomo dotaknili tudi njihove kulture. Kajti kaj je potovanje brez razumevanja kulture?

Eskimska seksualnost je plemenska in preden so jo spremenili zunanji vplivi, so bili običaji in tradicije Eskimov, kot so zamenjava žene in divje zabave nekaj vsakdanjega.  Ponuditi ženo gostu je bil vidik gostoljubja, ki je imel duhovne in praktične posledice, mračna in spoštovana tradicija menjave žensk pa je bila pogosto spremljana s šamanističnimi rituali. Kljub odprti spolnosti in odkritim pogovorom o poroki v eskimski kulturi so ostale teme, kot so tiste, ki so prepoznane kot LGBTQ +, ostale tabu. Vendar pa se ideje o gejih in lezbijkah spreminjajo znotraj eskimskih skupnosti.

Med križarjenjem na Aljaski bomo imeli tudi priložnosti spoznati ljudi o katerih pričajo mnoge knjige, Eskime.

Resultado de imagem para cruising ice

Od kod ime?

Tudi sam izraz “Eskim” ni brez izzivov. Včasih velja za pretirano posploševanje ali celo žaljivo, izraz “eskimski” pa se nanaša na domačine severnih in subarktičnih območij Severne Amerike, Grenlandije in Sibirije.V mislih imamo različna plemena in edinstvene vidike, tukaj je nekaj splošne zgodovine o seksu, Eskimski slog.

Eskimski moški pustijo, da njihovi bratje spijo s svojimi ženami

Menili so, da so njihovi tovariši “bratje” (vsi iz klana)in delili vse, tudi včasih svoje žene. Ta navada je imela dodatne posledice. Večinoma so prijatelji menili, da so lovcem opravljali usluge da so popazili na njihove žene. Seveda vas to kot tujcev pri križarjenju po Aljaski ne bo čakalo.

Ker je križarjenje na Aljaski kratkotrajno bomo dobili samo uvid v kulturo za boljše razumevanje vam predlagamo, da se odločite za daljše potovanje.

»Eskimski poljubi« niso res romantične geste

Morda ste že slišali za “eskimske poljube” ali celo za nekoga, ki drgne nos, kar je znak naklonjenosti. V eskimskih skupnostih pa je kunik – nekdo trlja nos – skupen pozdrav in dejanje, ki je običajno med družinskimi člani, zlasti med materami in njihovimi otroki. Po mnenju Davida Joanasija, informativnega častnika Inuit Tapiriit Kanatami: “Ko ste dojenček in otrok, vasi starši, stari starši in starejši bratje in sestre vdihavajo in si z obrazom vtaknejo obraz,” kar odstrani spolni vidik popolnoma. To ne pomeni, da eskimski poljubi ne morejo biti intimni, ampak to ni nekaj, kar je v seksualnem seksu Eskimov.

Poligamija je bila skupna za nekatere bogate Eskime

Imeti več kot eno ženo je bil znak, da si človek lahko privošči številne ženske, kar je dokaz njegovega bogastva. Ko so krščanstvo uvedli v eskimske populacije, se je poligamija zmanjšala, vendar ni izginila. Poliandrija v eskimskih skupnostih ni bila tako dobro znana, vendar je menjava žensk lahko oblika prakse. Odsotnost stalnega bivanja skupaj, ti odnosi še vedno vključujejo eno žensko in več kot en človek. Če bi človek vedel, da bo nekaj časa odsoten, bi poskrbel, da bi njegova žena vzela drugega moža, tako da je vedel, da bo zaščitena, ko bo izginil.

V našem programu križarjenja po Aljaski smo vključili tudi mnoga kulturna doganja. Prav tako tudi dokumentarce o tej čudoviti kulturi.

Nekatera Eskimska plemena učijo otroke o pticah in čebelah

Eskimi na vzhodni Arktiki so bili odkrito dokazljivi, ko je govora o poučevanju svojih otrok. Otroke se je spodbujalo, da so se dotikali svojih organov in da so o tem odprto pričalo. Prav tako se oče in mati nista skrivala pri ljubljenju.

Izmenjava žensk je potekala po vsakem ritualu

Zamenjava žena in šamanistične dejavnosti sta bili tesno povezani v eskimski družbi. Po vsaki seansi, ki jo je izvedel šaman, so si moški izmenjevali žene. Šamani so spodbujali to dejavnost, toda ko je prišla do tujcev, je bila predaja žene drugačna. Kot ste se lahko samo prepričali lahko zdaj razumete zakaj postaja križarjenje po Aljaski vedno bolj popularizirano.

Za več infromacij o križarjenju po Aljaski si preberite: http://www.pozejdon-turizem.com/blog/informacije