Prednosti otroških natikač

Zdravje in Lepota

Glavna prednost te posebne obutve je, da s pomočjo domiselnih modelov, ki so bili pred kratkim proizvedeni v podjetjih po vsem svetu, so otroci pomagali gojiti svojo domišljijo. Ta je zelo pomembna, saj lahko z njo otroci polepšajo svoje natikače. En par črnih klasičnih japonk lahko postane povsem osebno in lepo okrašen, s poceni lepilom in nekaj bleščečih okraskov. Okraske lahko kupimo že v skoraj vseh trgovinah na drobno, v trgovinah z likovnimi pripomočki ali celo v trgovini z blagom. Če je dekoracija natikača rezultat sodelovanja enega od staršev in otroka, potem je to lahko orodje za krepitev odnosov med njimi.

Stila in domišljije ne smemo jemati zlahka, saj so naši otroci in najstniki porabili veliko časa in truda, da so dosegli želen rezultat.

Poleg tega otroci pravijo, da so japonke udobna obutev. Lahko jih nosijo na sprehodu ali na plaži, nekaterim pa služijo namesto copat in se z njimi sprehajajo po hiši. Ker so natikači odprta obutev, ponujajo otrokom svobodo in dihanje nog.

Nenazadnje, je pomembna tudi njihova cena. Natikači so res poceni rešitev za otroške čevlje in če vam je uspelo izbrati dober, kakovosten par, jih bo vaš otrok lahko nosil precej dolgo.

Ker so natikači potrošni material, je veliko parov zavrženih. Predstavljamo vam nekaj idej, kaj lahko ustvarite iz starih in izrabljenih natikač:

– če ste iznajdljiv tip, lahko iz njih ustvarite razne igrače

– zdrobljene lahko uporabimo za polnjenje blazin

– zdrobljeni gumijasti trakovi se lahko uporabijo kot material za embalažo

– z natikači lahko oblazinimo noge stolov in miz, da ne opraskamo tal

– gumo iz natikač lahko postavimo pod večje naprave, da preprečimo praske in rise na tleh, na primer pod pralni stroj in s tem zmanjšamo tudi vibracije

– razrezane lahko uporabimo kot tesnila, da ne uhaja toplota iz prostora

– iz njih lahko naredimo ribje boje za ribolov

– če jih razrežemo na pravo velikost, lahko z njimi zapolnimo razpoke v vratih

– nekaj plasti lahko zlepimo skupaj jih uporabimo kot odbojnik za vrata (zaustavijo vrata)

Kaj pa vi? Imate kakšen namig za ponovno uporabo natikač, ki so že presegla svoja najboljša leta?

Japonke so lahkotno obuvalo. Niso le udobni, pač pa tudi praktični, saj jih le nataknete na noge in že ste pripravljeni za odhod. Nogam dajo prostor za dihanje, pripomorejo k zračnosti, kar preprečuje neprijeten vonj in kurja očesa. So zelo lahko in prenosno obuvalo. Natikači so mehki in vaše noge se kar »potopijo« v njih. Tudi če jih nosite dolgo časa, vas gležnji, pete in podplati ne bolijo. Ker čez gležnje nimajo trakov, vam ni treba stiskati noge, saj se vam odlično prilagodijo. Nošenje natikač je postalo »kul« in športno, kar pomeni, da lahko natikače povezujemo predvsem z mladimi. Natikači so tudi zelo vsestranski – lahko jih nosite na kateri koli priložnosti in z vrsto zahodnih oblačil, kot so kavbojke, krila, kratke hlače ter bermuda hlače.

Ko so natikači postali priljubljeni, so podjetja začela vedno bolj izdelovati različne stile v različnih barvah in modelih. Dobite lahko čevlje iz gume, usnja in sintetičnih materialov, celo svečane z bleščicami. Natikači so na voljo v širšem cenovnem razredu. Vse od enega evra do nekaj deset evrov.