Krovstvo in cene

krovstvoKrovstvo je dejavnost ki se med ostalim ukvarja tudi s popravilom strehe. Kakšni so znaki, da potrebujete krovstvo?

Vse vrste streh so zaradi vremenskih pojavov izpostavljene poškodbam. Poznavanje znakov, tako očitnih kot nepredvidenih, je zelo pomembno, saj lahko s pravilnim pristopom preprečimo nadaljne poškodbe in posege ter si tako prihranimo nekaj denarja. V vaši okolici so zagotovo strokovnjaki za krovstvo, ki se spoznajo na popravila strešnih kritin. Da pa takoj ne najamete strokovnjaka za krovstvo in plačujete velike vsote, vam predstavljamo nekaj klasičnih težav in poškodb s katerimi se lahko predvidi poškodbe.
Vir: http://www.klemaks-gradnje.si

  1. UKLON

Ne glede na to ali gre za ploščice, pasovce, streho iz skrilavca ali kovine, v kolikor opazite uklon, je to znak, da je z vašo streho nekaj narobe. To se lahko zgodi iz več razlogov: od nepravilne namestitve, ventilacije, vremenskih pojavov,… V tem primeru je najbolje najeti strokovnjaka za krovstvo, ki bo naredil pregled in analizo stanja strehe, kakor tudi za popravljanje – v kolikor je seveda potrebno.

  1. ZVITA KRITINA

Pokazatelj dotrajane strehe ali učinek prekomerne vročine je zvita ali ukrivljena strešna kritina. To se zgodi predvsem zaradi poškodb, ki jih povzročata led in veter. Zaradi omenjenih pojavov postane kritina oziroma deli kritine togi in izgubijo svoje robove.

  1. POVEŠEN STROP

Povešen strop je tipičen pokazatelj, da je s streho nekaj narobe, kar je največkrat posledica vode. Če je povešena zgornja meja strehe, morate preveriti na podstrešju kje so težave. V tem primeru bolje, da čimprej najamete strokovnjaka za krovstvo.

  1. SPREMEMBA BARVE

Vremenski pojavi vplivajo tudi na barvo strešne kritine, ki sicer ni toliko pomembna za funkcionalnost in zaščito vašega doma, je pa pomemben dejavnik, ko govorimo o estetiki in izgledu doma. Predvsem voda je glavni razlog za bolj bledo in poškodovano barvo.

  1. TERMITI

Ena izmed najbolj težavnih živalskih vrst, ki nam lahko načne streho so termiti. Obsežni napadi termitov lahko povzročijo veliko škodo, saj jedo dele strehe, kar pomeni da s časom a vseeno zelo hitro, streha propada.

  1. HUDI VREMENSKI POJAVI

Toča, led in nevihte lahko povzročijo gromozansko škodo. Predvsem po toči je priporočljivo pregledati streho, saj je možnost poškodb zelo velika.

Najamite podjetje, ki se je specializiralo za krostvstvo, saj vam bodo le oni ponudili strokovno pomoč z izkušnjami in znanjem.