Izbira poletne poročne obleke

Zdravje in Lepota

poletna-porokaVečina parov se poroča v poletnem ali spomladanskem času. Če načrtujete poroko na kakšni plaži ali ob morju je ta članek kot nalašč za vas. Potrebovali boste napotke za izbiro prave poročne obleke za na plažo. Izbira takšne obleke se zelo razlikuje od tradicionalne poročne obleke. Pazite, da boste izbrale pravo tkanino, saj se pogoji razlikujejo od normalnih okoliščin in da bodo poročna vabila stilsko primerna.

Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, medtem ko nakupujete poročno obleko za  plažo je, da je  tkanina vzdržna in se ne poškoduje v primeru, če se zmoči. Poleg tega pa se morate v tkanini počutiti poletno in udobno na vaš veliki dan. Lahko si tudi sposodite poročno obleko iz kakšnega salona ali modnega oblikovalca, vendar mora biti izdelana iz lažjih materialov. Če pa je vaš proračun za poročno obleko visok lahko kupite poročno obleko za svojo poletno poroko od kakšnih priznanih modnih oblikovalcev ali šivilij. Obstaja veliko modnih  oblikovalcev, ki so dodali poletne poročne obleke na svoje zbirke. Mogoče potrtebujete tudi poročna vabila?

 IZBERITE PRIMERNO POROČNO OBLEKO ZA NA PLAŽO
Izberite lahkoten material, dosežen s kombinacijo enega ali dveh lahkih tkanin. Ta vrsta poročnih oblek je udobna v vročini, deluje zelo elegantno, in poskrbi da ste glavna atrakcija na poroki. Najbolj priporočljivi materiali za takšne poroke so predvsem šifon, svila ,krep, bombaž in organza. Izberite pa tudi obleko, ki se zelo lepo poda v vetru, saj je na plažah veliko vetrov in vam lahko veter zleze pod poročno obleko. Ne kupujte si obleke, ki je dolga saj za na plažo te vrste krojev niso primerne, zaradi peska in valov. Najbolj priporočljive so kratke obleke ali obleke nad gležnji. Te vrste oblek so lahkotne in udobne in ne bodo vas ovirale med hojo po pesku in namakanju nog v morje. Tudi princesa slog poročnih oblek se lepo ujema z morskim ambientom.

DODAJTE POLETNE BARVE:
Razmislite o kombinaciji poletnih barv. Poletne barve dajejo vtis neskončnosti in sreče. Kombinirate jih lahko poleg vsake poročne obleke ali pa jih uporabite samo za kakšen nakit ali modne poročne dodatke. Poletne barve so modra, rumena, lila (sivka), rdeča…  Tudi poročne obleke v svetlo modri ali mint zeleni barvi dajejo občutek poletja in morja. Lahko se odločite tudi za vesel in poskočen tropski ali havajski print na poročni obleki. Ampak ne pozabite, na vašega ženina saj morata biti v stilu in usklajena!

PRAKTIČNOST OBLEKE
Razmislite o praktičnosti obleke. Plaža ni nadzorovano okolje, in morali se boste boriti z vetrom, hoditi po pesku in se slikati v bližini vode. Obleke z veliko vlečko se lahko zataknejo v pesku, in  močan veter lahko odpihne dolgo tančico. Nekatere ženske se odločijo za krajše obleke za plažo saj so veliko bolj praktične, tako da ste lahko brez skrbi v bližini vode in se svobodno gibljete. Ne pozabite na primerno obutev , ki je zelo pomembna na takšnih terenih. Izberite čevlje s katerimi boste preprosto hodili po pesku v času vaše poroke. To so predvsem sandali, balerinke, natikači ali čevlji z zelo nizko peto.

PAZITE TUDI NA IZBIRO HRANE:

V času poletja se zaradi vročine lahko pokvari vaša poročna torta ali kakšna druga jed. Zato bodite posebej pazljivi na izbiro hrane, ki se bo nahajala na vašem jedilniku. Predvsem naj bo to sadje in zelenjava. Pa tudi na vegane ne smete pozabiti! Nemsto torte priporočamo kakšne mafine z poletnimi vzorci ali sadna nabodala.

Vir: http://www.popolnaporoka.si in http://www.porocna-agencija.si
O
stali viri: http://www.okraski.com, http://www.porocna-trgovina.si