Navodila za izdelavo spletnih strani

navodila za izdelavo spletnih strani

navodila za izdelavo spletnih strani

Izdelava in oblikovanje strani in  zahtevata določeno znanje in ustvarjalnost ter kreativnost. Mnogo poklicnih oblikovalcev in izdelovalcev spletnih strani se je skozi leta prakse in trdega dela izpopolnjevalo ter učilo novosti in novih smernic. Kar pa je najpomembneje – nadgradili in izpopolnili so svoje znanje. Če ste prvič v svetu izdelave spletnih strani bi vam najverjetneje prav prišlo nekaj osnovnih nasvetov, ki vam sicer ne bodo povedali kako izdelati spletno stran, temveč katerih pravil se je potrebno držati že v začetku izdelave.
Več info na: BLOG Multimedija.net

KAKOVOST IN HITROST IZDELAVE SPLETNIH STRANI

Pred količino najprej postavite kvaliteto in hitrost. Navodila za izdelavo spletne strani ki so hitra je ključnega pomena in mora vedno biti vaša prioriteta pri izdelavi. Obiskovalce in uporabnike spletnih strani odganjajo spletne strani, ki potrebujejo celo večnost, da se odprejo oziroma naložijo. Poskrbite, da je design enostaven in uporabniku prijazen, delovanje pa hitro. Ni dobro, da je vaša spletna stran polna teksta ali slik. Raje razdelite daljšo vsebino na več podstrani, da uporabnik ne izgubi volje že ob pogledu na dolgo in dokaj, na pogled nezanimivo, vsebino.

JEDRNATOST SPLETNIH STRANI

Naj bodo strani na vaši izdelani spletni strani kratke, vsebina pa jedrnata. Tako se boste izognili velikemu prostoru, kjer bi lahko bilo več slikovnega gradiva, ki bi hkrati pomenil daljše nalaganje. Krajša vsebina pa prav tako pospeši hitrost delovanja spletne strani.

VELIKOSTI SLIK PRI IZDELAVI STRANI

Izognite se slikam, ki so velike. Slike z veliko resolucijo lahko neverjetno upočasnijo nalaganje in delovanje vaše spletne strani, kar uporabnikom ne bo všeč. Preden jih naložite na strežnik je najbolje, da jih pomanjšate. S tem boste pridobili več prostora na strežniku in hitrejše delovanje.

NAVIGACIJA SPLETNIH STRANI

Zelo pomemben vidik na spletni strani je navigacija. Ta mora biti na vaši spletni strani enostavna in razumljiva ter seveda uporabniku prijazna. Poskrbite, da bo vsak del meni-ja jasno definiran, da bo uporabnik takoj vedel kaj pričakovati pri kliku na posamezni gumb.

IZDELAVA SPLETNIH STRANI – BARVE

Barve igrajo pomembno vlogo pri spletnih straneh, saj tako kot celotni design vplivajo na mnenje uporabnikov. Čeprav ima vsak svoj okus, kot radi rečemo, pa se potrudite, da se bodo barvni odtenki med seboj dobro dopolnjevali.

VSEBINA NA STRANI

Na vaši spletni strani poskusite posredovati zanimivo vsebino. Informacije in zanimive novice bodo pritegnile obiskovalce, seveda pa ne smete pozabiti na kakovost in način predstavitve, ki je enako pomembna, če ne celo še bolj.

Nekaj navodil najdete tudi na naslednjih povezavah:

https://www.youtube.com/user/MultimedijaNet
http://www.internet-solutions.si/
http://www.interadesign.si